hlavná stránka
ikona InstagramInstagram | ikona FacebookFacebook | ikona hľadaťVyhľadávanie | iconEnglish

Ministerstvo životného prostredia si pripomenie Hodinu Zeme

ilustračný obrázok

Minister životného prostredia Ján Budaj vyzval svojich kolegov, aby sa v sobotu 28. marca pridali k miliónom ľudí na celej planéte a symbolicky zhasli svetlo v čase od 20:30 do 21:30. Do minuloročnej Hodiny Zeme sa zapojilo 188 krajín z celého sveta.

Hodina Zeme je celosvetová akcia, ktorej úlohou je zvýšiť povedomie o zmenách klímy. Do akcií najväčšej svetovej kampane na ochranu planéty sa zapájajú organizácie, obce, firmy i jednotlivci.

"Tento rok oslávime Hodinu Zeme za výnimočných okolností, keď krajiny na celom svete zažívajú zdravotnú krízu s prepuknutím pandémie. O to je dôležitejšie, aby sme nezabúdali, že zdravé životné prostredie je nevyhnutné pre zdravie občanov," uviedol minister životného prostredia Ján Budaj s tým, že planéte nestačí pomáhať len jednu hodinu ročne, ale musí to byť našou každodennou rutinou.

"Pomáhať v boji so zmenou klímy môže každý a to aj zdanlivo malými krokmi - napríklad uprednostňovaním lokálnych potravín, nekupovaním jednorazových plastov, alebo využívaním dopravy s nízkymi emisiami," ukončil minister.

Viac informácií o Hodine Zeme nájdete na :