hlavná stránka
ikona InstagramInstagram | ikona FacebookFacebook | ikona hľadaťVyhľadávanie | iconEnglish

September

Taraba rozdal samosprávam peniaze na zelené projekty

16.09.2024 Vicepremiér a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba dnes prijal predstaviteľov samospráv, ktorým odovzdal dekréty o podpore projektov z Environmentálneho fondu. Podporu vo forme úveru získali zmysluplné projekty za vyše 4 milióny eur z celkovo 19 samospráv. Realizácia projektov pomôže mestám a obciam skvalitniť život ľudí na vidieku. Rovnako tak sa zlepší reálna ochrana a starostlivosť o životné prostredie.

Taraba: Súdny dvor potvrdil, že predošlé vlády nekonali v procese uzatvárania skládok

12.09.2024 Vicepremiér a minister životného prostredia Tomáš Taraba eviduje rozsudok Súdneho dvora EÚ, ktorý hovorí, že Slovenská republika nemala v roku 2019 zrekultivovaných a uzatvorených 21 skládok odpadov. Rozsudok rovnako neukladá Slovensku žiadne finančné sankcie.

Envirorezort pod Tarabom pokračuje v pomoci domácnostiam ohrozených energetickou chudobou dýchať čistejší vzduch

11.09.2024 Podpredseda vlády a minister životného prostredia dnes iniciatívne informoval vládny kabinet o výsledkoch pilotnej výzvy Obnov dom mini, vďaka ktorej dostali majitelia starších rodinných domov ohrozených energetickou chudobou v regiónoch so zlou kvalitou ovzdušia jedinečnú možnosť získať jednoducho a rýchlo 10-tisíc eur na výmenu kotla, zateplenie domu či výmenu okien, a to bez potreby dokladovať energetický certifikát. Vicepremiér Taraba zároveň ohlásil, že envirorezort v krátkom čase vyhlási výzvu Obnov dom mini II.

Taraba: Zachovávame tradičné hodnoty v národných parkoch

06.09.2024 Celoročný chov norika muránskeho prechádza aj s personálom do rúk Správy NP Muránska planina. Vyplýva to z dohody medzi rezortmi životného prostredia a pôdohospodárstva, ktorej iniciátorom bol vicepremiér a minister životného prostredia Tomáš Taraba spoločne so štátnym tajomníkom Filipom Kuffom, ako aj predstaviteľmi štátneho podniku Lesy SR.

Taraba ohlásil spustenie výzvy na odkanalizovanie Oravy

05.09.2024 Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba ohlásil v Námestove spustenie výzvy na odkanalizovanie Oravy, a to konkrétne v okresoch Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín. Daná výzva reaguje na rokovanie vlády, ktoré sa uskutočnilo 3. júla 2024 v Zákamennom .„Viem, že ľudia nie sú zvyknutí, že politici plnia sľuby, ale ja si na tom zakladám. Keď som pred voľbami sľúbil na Orave, že ak budem vo vláde, odkanalizujem tento krásny región, tak plním tento sľub. Minulý rok na našom ministerstve kvôli nekompetentnému predošlému vedeniu prepadlo vyše 430 miliónov eur. Za toto sme mohli mať odkanalizovaných vyše 100 obcí navyše. Toto je trestuhodné, “zdôraznil vicepremiér Taraba.

Taraba rokoval s Andrassym o lepšej ochrane záujmov štátu vo vodárenských spoločnostiach

02.09.2024 Podpredseda vlády a minister životného prostredia SR dnes prijal predsedu Najvyššieho kontrolného úradu Ľubomíra Andrassyho. Témou pracovného rokovania bola aktuálna situácia vo vodárenských spoločnostiach a fungovanie jednej z najkritickejších infraštruktúr v štáte.